Dekorativa och illustrativa posters för ett visuellt lärande

Ett inspirerande klassrum åt alla!

Att skapa en positiv, produktiv inlärningsmiljö är avgörande för framgången för alla skolor.

Ett sätt att åstadkomma detta är genom strategisk användning av affischer i klassrummet. Affischer kan användas i utbildningssyfte, ger visuella ledtrådar för att lära sig och förstärka koncept, såväl som för att öka moralen och skapa en känsla av gemenskap bland eleverna.
Svenska Skolposters: Posters, Affischer, Planscher
Svenska Skolposters: Posters, Affischer, Planscher

Här är några anledningar till varför varje klassrum bör ha våra skolposter:

1. Förstärkande koncept: Våra skolposter är ett effektivt sätt att förstärka koncept och ger visuella signaler som hjälper eleverna att komma ihåg vad de har lärt sig. Detta kan vara särskilt användbart för ämnen som matematik, naturvetenskap och historia, där visuella hjälpmedel kan hjälpa till att förstärka materialet. Våra skolposter kan också användas för att ge en översikt över en hel enhet eller ett ämne och dela upp det i mindre, lättsmälta bitar.

2. Motivera elever: Våra skolposter kan användas för att motivera och uppmuntra eleverna och hjälpa dem att hålla fokus och arbeta hårt.

3. Uppmuntrar till diskussion: Våra skolposter är ett bra sätt att starta samtal med elever och uppmuntra dem att tänka och prata om ämnet. Att ha våra skolposter i klassrummet uppmuntrar eleverna att tänka kritiskt kring materialet och dela sina tankar och idéer med sina klasskamrater.

4. Förstärka lektioner: Våra skolposter kan också användas för att förstärka lektioner som har undervisats i klassrummet. Till exempel kan en affisch om miljön användas för att påminna eleverna om vikten av att ta hand om miljön.

Visuellt stöd i undervisningen

Här en samling av video inom visuellt lärande som beskriver olika typer av visualiseringar i undervisningen som gör det lättare för elever att förstå och komma ihåg.
Visuellt stöd i undervisningen - Studiepaket språkstörning

Skolmyndigheten (2019)

Visuellt lärande – en grundbult i framtidens skola

Sensavis (2016)

Do you prefer pictures instead of written directions?

Study Tips for Visual Learners (English)

Öppnas i nytt fönster.

Är du en lärare i behov av affischer till ditt klassrum?

Kolla inte vidare! Kontakta oss idag för att lära dig mer om vårt urval av högkvalitativa skolposter och hur vi kan hjälpa dig att skapa en lärmiljö som ins

Rulla till toppen
Scroll to Top

Vi använder cookies för att öka din användarupplevelse

Genom att surfa vidare så ger du din tillåtelse att vi sparar cookies.